Productie & bewerkingstechnieken

Bij Beutech hebben we alle expertise onder één dak. Wij geven advies, ontwerpen, ontwikkelen en produceren op één locatie. Daarnaast hebben wij korte levertijden én bieden wij service en kwaliteit. Onze kracht ligt in het maatwerk, wij kunnen de meest uiteenlopende producten maken, in elke gewenste vorm of maat. Natuurlijk geven wij u eerlijk en gedegen advies. Onze Engineers maken 3d tekeningen in SolidWorks. En wanneer nodig is het maken van een 3d-print mogelijk. Onze 3d printer wordt veelal toegepast voor prototyping.

Leer meer over onze producten

 • 3D printen

  3D printen

  Wij hebben meerdere 3D printers tot onze beschikking. Dit betekent dat wij eventueel een prototype voor u kunnen modelleren en deze vervolgens ook op schaal voor u kunnen uitprinten zodat u een duidelijk beeld heeft van het uiteindelijke product.

 • Spuitgiet

  Spuitgiet

  Spuitgieten is een vormgeeftechniek voor thermoplasten. Met spuitgieten wordt kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat of poeder, gesmolten tot een viskeuze massa en wordt deze onder hoge druk ingespoten in een matrijs waarvan de holte (of caviteit) de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt men het gewenste product. Wij hebben verschillende machines waarmee wij u in al uw spuitgiet wensen kunnen voorzien.

 • CNC Draaien

  CNC Draaien

  Beutech beschikt over een CNC-gestuurde draaibank met een opspanningsbereik van ø315mm. De draaibank wordt toegepast voor het produceren van seriewerk. Ook voor kleinere series kunt u bij ons terecht. Eventuele af montage voeren wij nauwkeurig uit, Beutech staat voor kwaliteit.

 • CNC Freesbank

  CNC Freesbank

  Onze 2-assige freesmachine is CNC-gestuurd waardoor het geschikt is voor nauwkeurige en complexe toepassingen. Wij kunnen daardoor kunststof plaatmateriaal tot max. 3,10 m x 1,88 m verwerken.

 • Extrusie

  Extrusie

  Beutech is ook in het bezit van meerdere extrusiemachines. Hiermee kunnen we kunststof leidingen produceren in allerlei maten en kleuren. De extruder wordt gevoed met (gerecycled) granulaat. In combinatie met warmte en de juiste druk wordt het gesmolten kunststof door een matrijs getransporteerd waardoor het de gewenste vorm aanneemt. Door het tijdig af te koelen neemt kunststof de gewenste vaste vorm aan. In principe kan het product oneindig lang worden.

 • Frezen

  Frezen

  Frezen is een verspanende bewerking. Door middel van scherp frees gereedschap worden er verschillende vormen en maten uitgesneden. Deze bewerking vindt plaats doordat de messen snel door het materiaal draaien.

 • Lassen

  Lassen

  Draadlassen

  Draadlassen is een techniek waarbij ook lasdraad wordt gewerkt. De lasdraad wordt in de föhn geplaatst. De föhn met lasdraad wordt met een stabiele beweging en gepaste druk over de lasgroef verplaatst. De lasdraad wordt ondertussen langzaam aangeduwd. Door de juiste temperatuur wordt het lasdraad op de lasgroef achtergelaten. Overigens is het een behoorlijke kunst om een goede en stevige verbinding te krijgen. Draadlassen wordt veelal toegepast als ruimte beperkt is of gedetailleerde bewerkingen uit te voeren.

  Extrusielassen

  Bij extrusielassen wordt een lasdraad gebruikt. Deze wordt tegelijk met de lasschoen verwarmd. Door het geven van een juiste druk en een stabiele beweging over de lasnaad ontstaat een stevige verbinding. De verbinding is nagenoeg net zo sterk als de rest van de constructie. Extrusielas wordt vaak toegepast bij grote constructies en dikker plaatmateriaal.

  Electrolassen

  Elektrolassen is een eenvoudige en snelle verbindingstechniek voor het realiseren van niet-demonteerbare lasverbindingen. Met behulp van elektrolasmoffen en een compact elektrolasapparaat is een efficiënte montage van buizen, hulpstukken en geprefabriceerde leidingen mogelijk.

  Spiegellassen

  Bij spiegellassen worden er twee stukken thermische kunststof aan elkaar versmolten kunnen worden. Hier hoeft geen lasmiddel (lasdraad) voor gebruikt te worden omdat de contactvlakken van het kunststof aan elkaar gelast worden. Dit kunnen wij tot 630mm!

  CNC-Spiegellasmachine

  Onze spiegellasmachines zijn CNC-gestuurd en worden gebruikt om buizen en hulpstukken van PE te verbinden. De spiegellasmachines kunnen vanaf Ø90mm tot Ø315 lassen. Verder zijn ze uitermate geschikt voor de productie van segmentbochten.

 • Spiegellassen

  Spiegellassen

  Onze spiegellasmachines zijn CNC-gestuurd en worden gebruikt om buizen en hulpstukken van PE te verbinden. De spiegellasmachines kunnen vanaf Ø90mm tot Ø315 lassen. Verder zijn ze uitermate geschikt voor de productie van segmentbochten.

 • Zagen

  Zagen

  Bij Beutech hebben wij verschillende zagen en boren staan. Wij hebben onterendere een lintzaag die voor u in verstek kan zagen, een tafel zaag voor platte platen, een gotenzaag om buizen gemakkelijk en snel over de lengte door te zagen, en onze Dikisaw voor grotere buizen te kunnen zaken.

  Dikisaw

  De Dikisaw wordt gebruikt om kunststofbuizen te zagen. Wij kunnen tot en met een diameter van 1200mm haaks zagen en onder een hoek van max. 45° tot en met 800mm. De machine is door één medewerker te bedienen.