Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben een ‘Innovatie Challenge’ gestart vanwege de knelpunten in de vismigratie. Beutech en Arcadis hebben met twee oplossingen meegedaan en gewonnen met De Polderpassage 2.0!

Door de watersystemen in Nederland kan vis moeilijk passeren naar paai-, opgroei-, voedsel- of overwinteringsgebieden. De leefgebieden voor de vis wordt te klein voor een gezonde visstand en uitwisseling tussen vispopulaties blijft hierdoor beperkt. Zeven oplossingen zijn aangedragen voor de ‘Innovatie Challenge’. De Polderpassage 2.0 van Beutech en Arcadis is uitgroepen tot winnaar!

Polderpassage 2.0 is dé oplossing
De Polderpassage 2.0 is geschikt voor knelpunten met weinig ruimte. De passage maakt gebruik van bewezen concepten. De uitvoering in materiaal HDPE is duurzaam, toepasbaar in brak water en tevens goedkoper dan de toepassing van conventionele materialen. Door de eigenschappen van het materiaal -licht van gewicht en makkelijk bewerkbaar-, kan de passage eenvoudig prefab worden gemaakt en snel geplaatst.

Aangelegd en getest
De Polderpassage 2.0 wordt aangelegd en uitgebreid getest. Bij een succesvol resultaat zal Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de Polderpassage 2.0 op meerdere locaties aanleggen.


Meer weten over de knelpunten en de oplossing? Ga naar de website van Sportvisserij Nederland.

 

 

  • 1

Meer nieuws