In de meterkast komen verschillende aansluitingen samen voor gas, elektra, water, telecom en CAI. Door de meterkastvloerplaat toe te passen worden de leidingen op de juiste manier in de vloer gecentreerd waardoor aansluiten aan de meterkast eenvoudiger is. Daarnaast wordt eventuele trekspanning door zakkende ondergrond opgevangen en zijn de mantelbuisverbindingen achteraf bij te stellen.

RC-waarde isolatie
Volgens het Bouwbesluit moet de vloer in een woning een RC-waarde van minimaal 3,5 m2 K/W behalen. Door de meterkastvloerplaat te voorzien van schuimplaatisolatie sluit de meterkastvloer perfect aan bij de RC-waarde van de vloer. Wij leveren RC-waardes van 2,5 tot 5. In overleg zijn hogere waardes mogelijk. Neem contact met ons op voor advies.

Luchtdicht bouwen met Airseal
De meterkastvloerplaat inclusief isolatie kan uitgebreid worden met de Airseal. Met de Airseal is de meterkastvloer volledig luchtdicht. Meer informatie? Ga naar meterkastvloerplaat Airseal.

Button contact beutech

 

 

Lees verder
 ↓

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Uitvoeringen
De meterkastvloerplaat is leverbaar in verschillende types. Elke type is in een rechter- als een linker uitvoering leverbaar.

1. Standaard meterkastvloerplaat met KOMO-keur: deze is voorzien van sparingen voor gas, elektra, water, telecom en CAI.
2. Meterkastvloerplaat met KOMO-keur voor stadsverwarming: in deze meterkastvloerplaat is naast de sparingen voor gas, elektra, water, telecom en CAI ook een sparing gemaakt van 110 mm voor stadsverwarming.
3. Meterkastvloerplaat zonder KOMO-keur - maatwerk: voor situaties waarbij het niet mogelijk is om een meterkastvloerplaat toe te passen is deze zeer geschikt. De meterkastvloerplaat voldoet aan alle richtlijnen en is in elke gewenst formaat te leveren en met elke gewenste sparing.

 

Button contact beutech